РДК і “Свобода Росії” оголосили про нову операцію на території РФ – йдуть у Шебекінському напрямку

1 червня 2023 року “Російський добровольчий корпус” та “Легіон “Свобода Росії” (формування в орбіті ЗСУ) заявили, що проводять ще одну операцію на території Росії.

Про це вони повідомили на своїх ресурсах.

Бійці записали відеозвернення та повідомили, що йдуть у Шебекінському напрямку (місто біля кордону з Харківщиною в Бєлгородській області РФ). Зокрема, чоловік у військовій формі на відео каже, що “зовсім скоро з’явиться околиця Шебекіно”.

Бійці запевняють, що планують звільнити всю Росію від путінського режиму.

Легіон “Свобода Росії” також анонсував рейд на територію РФ: “Ми, легіон “Свобода Росії”, зараз перебуваємо біля кордону нашої батьківщини, дуже скоро ми висунемося знову на територію Росії, щоб принести свободу, мир і спокій. Грайворон – це тільки початок”.

Місцевих просять не виходити з будівель та зберігати спокій.

“РДК” і “Свобода Росії” складаються із громадян РФ, що, як вони стверджують, воюють на боці України. Уперше гучного розголосу ці формування набули 2 березня, коли добровольці з “РДК” перетнули кордон і зайшли в Брянську область. У ГУР тоді зазначили, що це – внутрішнє протистояння у РФ. Надалі російські добровольці вчиняли ще кілька рейдів до РФ, найбільший – у Бєлгородську область 22-23 травня.

Читайте також:
Бійці “РДК” знову в Бєлгородській області – у селі Глотово. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна